Potrawa wszystko z warzyw - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

100 g marchewki młodej w całości, 200 g kalafiora, 100 g ziemniaków, 200 g papryki czerwonej, 150 g fasolki szparagowej, 1 mały por

Jak przyrządzić?

Marchewkę, kalafior, ziemniaki, paprykę, fasolkę sparagową gotujemy na parze do miękkości przez ok. 45 minut.

Potrzebne przybory:

deska i nóż oraz obieraczka do marchewki i ziemniaków

Jak podawać?

Na średnio ciepło, na dużym talerzu, ładnie udekorowanym.

Uwagi:

Kalafior wyciągamy wcześniej, by się nie rozpadł.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćprosty
Porcje1
Kalorycznośćok. 350 kcal
Przybliżony koszt7 zł
AutorEwelina

Potrawa wszystko z warzyw: Podobne przepisy

Potrawa wszystko z warzyw: wypróbuj również

Kurczak z ryżem i warzywami - smacznie i zdrowo

... Kurczak z ryżem i warzywami to jedna z najprostszych potraw, jaką można sobie wyobrazić. Właściwie trzeba jedynie trochę pokroić, a potem poczekać. To pyszna danie ma także inne walory ... i to nie tylko smakowe – jest zdrowe. Tyle warzyw w ...

dawno temu

Kaczka z warzywami

... Kaczka z warzywami to danie, które przygotujesz dosyć sprawnie. Jest doskonałe dla osób, które przepadają za mięsem. Kaczkę musisz wprawdzie usmażyć, ale warzywa możesz przygotować bardzo zdrowo na przykład w parowarze, dzięki czemu potrawa ...

dawno temu

Dlaczego warto jeść warzywa strączkowe?

... W przeszłości były podstawą żywienia całych narodów. Obecnie po warzywa strączkowe sięgamy dosyć rzadko, a to błąd. Dlaczego warto jeść warzywa strączkowe? ... organizmu do tego typu warzyw. Poza tym, do potraw bazujących na warzywach ...

dawno temu

Potrawy z buraków

... Przeciętne dziecko nie znosi jeść warzyw, za to z wielką niecierpliwością czeka na deser wieńczący obiad. Przyczyny takiego stanu rzeczy mogą być różne. Z jednej strony serwowane przez nas potrawy ... propozycje typu: śledź, szpinak czy brokuły. ...

dawno temu

Blanszowanie warzyw

... Ten kulinarny rytuał polega na zanurzeniu owoców lub warzyw na kilkadziesiąt sekund we wrzątku, a następnie umieszczeniu ich w zimnej wodzie. Choć nie każdy o tym pamięta, to taka czynność znacznie ... ułatwia kolejne etapy przygotowywania danej ...

dawno temu

Kasza z warzywami

... każdej grupy potraw wskazać można te bardziej lub mniej zdrowe albo kaloryczne. Ciekawym pomysłem na dietetyczne i niezwykle korzystne dla naszego zdrowia danie jest kasza z warzywami. Ta propozycja ... do minimum. Znawcy tych niezwykłych potraw ...

dawno temu

Duszone warzywa na zdrowie

... Duszone warzywa to doskonały pomysł na obiad dla tych, którzy nie jedzą mięsa. Tę wegetariańską potrawę przygotowuje się bardzo szybko i zwykle wszystkim smakuje, z wyjątkiem osób ... pokrój je w kostkę i wrzuć do cukinii. Krok 4 Do tej pory ...

dawno temu

Warzywa z ryżem

... z jedzeniem bardzo egzotycznych potraw, których spożywanie w Polsce byłoby nie do pomyślenia. Niezbyt dobrą opinię o tej naprawdę wielkiej tradycji kulinarnej zyskały także przydrożne bary szybkiej obsługi ... chwilę na przeczytanie poniższego ...

dawno temu

Makaron z warzywami w sosie serowym - jak go przyrządzić?

... Proste potrawy są najlepsze. Makaron z warzywami z pewnością do nich należy. Przygotowanie trwa dosłownie chwilę, ale efekt naprawdę cię zaskoczy. Kolorowa, apetyczna potrawa skusi nawet dzieci ... 5 Warzywa duś w małej ilości wody. Krok 6 Teraz ...

dawno temu

Potrawy na odchudzanie

... dzień, kiedy kurtka nie będzie już potrzebna. Pewnie będziesz chciała założyć coś seksi. Zadbaj o linię, by później nie trzeba było niczego ukrywać. Smaczne potrawy na odchudzanie sprawią, że zrzucisz zbędne kilogramy szybko i bezboleśnie. ... ...

dawno temu

Warzywa z grilla

... , jednak potrawy te są równie ciężkie jak kiełbasa. Co możemy zrobić w takiej sytuacji? Najlepszym rozwiązaniem będzie skorzystanie z dobrodziejstw, które w czasie lata przynosi nam natura. Chodzi ... grilla, są pieczone na nim warzywa. W jaki ...

dawno temu

Warzywa strączkowe

... Każdy, kto choć trochę interesował się zdrowym odżywianiem i starał się zbilansować swoją dietę, spotkał się z nakazem jedzenia dużej ilości warzyw. Jedzenie tych roślin nie zawsze kojarzy ... się nam jednak z przyjemnością. Samo wspomnienie dań ...

dawno temu

Potrawy z kapusty

... Kapusta w tradycji kuchni polskiej obecna jest już od XIV wieku. Przez stulecia receptury na przygotowywanie z niej potraw były udoskonalane, dzięki czemu dziś możemy do woli się rozkoszować smakiem świątecznego kapuśniaka, surówki ze świeżej ...

dawno temu

Szybkie dipy do warzyw

... Uwielbiasz warzywa? W takim razie sprawdź, jak przygotować dipy, które nadadzą im niepowtarzalny smak. Jeśli nie lubisz warzyw, tym bardziej powinnaś się dowiedzieć jak zrobić sosy, które sprawią, że nawet kalafior czy brokuły przejdą ci przez ...

dawno temu

Jak przekonać dziecko do jedzenia warzyw

... Dzieci nie znoszą warzyw i zawsze zostawiają je na talerzu. Argument, że warzywa są zdrowe i wydłużają życie, to marna karta przetargowa dla np. czterolatka. Wyrabianie nawyku jedzenia warzyw ... to szczególnie karkołomne zadanie dla rodziców. ...

dawno temu

Pieczone warzywa

... jak największej ilości warzyw. Ich jedzenie wcale nie musi być nudne i ograniczać się do tego, że gotujemy je z dodatkiem soli albo ewentualnie spożywamy surowe. Zobacz, w jaki sposób można jeść warzywa, jakie mogą wyniknąć z tego korzyści, a ...

dawno temu

Pokochaj zielone warzywa

...   Niektóre z warzyw mogą nas odrzucać – wyglądem, zapachem lub smakiem. Do takich warzyw zaliczają się między innymi brokuły, brukselka, groszek nieraz nawet kalafior. Warto jednak je polubić i często jeść, bo dostarczają organizmowi dużo ...

dawno temu

Potrawy z woka

... pozwala on na usmażenie mięsa, ryb, czy warzyw w czasie krótszym niż wydaje się to wogóle możliwe. Potrawy przyrządzone na nim zachowują cały swój smak i aromat. Długo można by jeszcze wymieniać jego zalety… Spróbujcie sami! ... pozwala on na ...

dawno temu

Kotlety z pieczarek i warzyw

... Kotlety z pieczarek i warzyw to świetny pomysł na obiad dla wszystkich, którzy nie przepadają za mięsem. Są zdrowe i pyszne. Zadowolą nawet największego niejadka. W zimie powinnyśmy sięgać po ten przepis jak najczęściej, ponieważ to właśnie ...

dawno temu

Jak gotować warzywa?

... Gotowane warzywa nie muszą stracić wszystkich wartości odżywczych. Trzeba tylko znać kilka kilka prostych sztuczek, które pozwolą zachować witaminy i wydobyć pysznych smak. Jak gotować warzywa? W książce kucharskiej babci znalazłam kilka ...

dawno temu

Powiązane Tematy