Składniki:
100 g marchewki młodej w całości, 200 g kalafiora, 100 g ziemniaków, 200 g papryki czerwonej, 150 g fasolki szparagowej, 1 mały por
Jak przyrządzić?
Marchewkę, kalafior, ziemniaki, paprykę, fasolkę sparagową gotujemy na parze do miękkości przez ok. 45 minut.
Potrzebne przybory:
deska i nóż oraz obieraczka do marchewki i ziemniaków
Jak podawać?
Na średnio ciepło, na dużym talerzu, ładnie udekorowanym.
Uwagi:
Kalafior wyciągamy wcześniej, by się nie rozpadł.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Kaloryczność | ok. 350 kcal |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | Ewelina |