Faszerowana kalarepka z kuskusem

Przepis kulinarny

Składniki:

4 młode kalarepki, pół szklanki kaszki kuskus, 4 łyżeczki bulionu wegetariańskiego, pieprz czarny mielony

Jak przyrządzić?

Kalarepki obrać, odciąć z góry plasterek i wydrążyć je, tak żeby pozostały ścianki grubości 1 cm. Do połowy wydrążonej kalarepki wsypać kaszkę kuskus i wlać odrobinę wody, posypać bulionem i pieprzem. Przykryć je czapeczką, włożyć do naczynia do gotowania na parze i gotować, aż zmiękną, ok. 20 min. W tym czasie kaszka napęcznieje i urośnie.

Potrzebne przybory:

garnek do gotowania na parze, nóż, łyżeczka do wydrążenia

Jak podawać?

Można je podawać jako samodzielne danie lub jako dodatek do mięsa lub ryby.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje2
Kalorycznośćniska
Przybliżony koszt7 zł
Autorwspaniała

Faszerowana kalarepka z kuskusem: Podobne przepisy

Faszerowana kalarepka z kuskusem: wypróbuj również

Powiązane Tematy