Składniki:
6 porów,
2 obrane pomidory,
3 jaja na twardo,
1 łyżka natki pietruszki,
1 łyżka musztardy (najlepiej francuska),
3 łyżki octu winnego,
1 łyżka oliwy z oliwek,
sól, pieprz do smaku
Jak przyrządzić?
Pory najlepiej obgotować na parze przez ok. 20-30 min. Kiedy wystygną, pokroić w plasterki i włożyć do miski na sałatkę. Pomidory i jaja pokroić wedle uznania, ale uważam, że lepiej smakują pokrojone w kostkę. Musztardę, ocet, oliwę, a także natkę pietruszki wymieszać razem w osobnej miseczce trzepaczką.Przyprawić solą i świeżo mielonym pieprzem. I podawać ;)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Madziolek |