Łosoś na parze (autor juta) - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

filet z łososia,
czosnek,
masło,
przyprawy do ryb,
sól i pieprz,
sok z cytryny

Jak przyrządzić?

Łososia natrzeć przyprawami, obsypać kawałkami czosnku przeciśniętymi przez praskę i obłożyć kawałkami masła. Odstawić, najlepiej na godzinę, w chłodne miejsce, by mięso ryby przeszło wszystkimi przyprawami. W garnku do gotowania na parze (najlepiej na dołączonej wkładce) układać mięso i gotować, po 4 min z każdej strony.

Potrzebne przybory:

Parowar, ale równie dobrze można tę potrawę przygotować w mikrofalówce bądź w piekarniku pod folią aluminiową.

Jak podawać?

Najlepiej podawać z sosem tzatziki i młodymi ziemniaczkami. Do tego wytrawne lub półwytrawne winko, świeczki i już:)

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania8 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćśrednia
Przybliżony koszt20 zł
Autorjuta

Łosoś na parze (autor juta): Podobne przepisy

Łosoś na parze (autor juta): wypróbuj również

Powiązane Tematy