Faszerowane kalarepki

Przepis kulinarny

Składniki:

4 kalarepki,
2 marchewki,
2 łyżki groszku konserwowego,
2 łyżki kukurydzy konserwowej,
1/2 papryki,
1 pomidor,
1 cebula,
2 ząbki czosnku,
2 łyżki oleju,
natka pietruszki,
2 łyżki tartej bułki,
1 jajko,
sól, pieprz,
starty żółty ser

Jak przyrządzić?

Kalarepki oczyścić, starannie umyć, odkroić wierzchnią część, wydrążyć miąższ, pozostawiając ścianki o grubości 1 cm. Miąższ i młode listki drobno pokroić. "Skorupkę" posolić. Marchewki pokroić w kostkę (lub młodziutkie w plasterki). Wymieszać posiekaną kalarepę z marchewką, odsączonym groszkiem i kukurydzą. Pomidory i paprykę pokroić i dodać do warzyw, przyprawić do smaku, połączyć z bułką tartą, jajkiem i posiekaną natką. Napełnić kalarepki masą warzywną i gotować w paroważe 20-30 min.

Jak podawać?

Przed podaniem posypać odrobiną sera.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Kalorycznośćniska
Autoragawi

Faszerowane kalarepki: Podobne przepisy

Faszerowane kalarepki: wypróbuj również

Powiązane Tematy