Składniki:
4 filety mrożone ryby (najlepiej chyba mintaj),
duży kubeczek jogurtu naturalnego niesłodzonego,
pęczek koperku,
cytryna,
pieprz, sól,
1 opakowanie mrożonych brokułów (lub świeżych)
Jak przyrządzić?
W parowarze parujemy trochę rozmrożone, skropione sokiem z cytryny filety i osobno różyczki brokułów.Jogurt mieszamy z przyprawami i koperkiem.Na talerz wykładamy rybę, obok różyczki brokułów, polewamy sosem.Brokuły też możemy skropić sokiem cytrynowym, wówczas nie ściemnieją i będą twardsze.
Potrzebne przybory:
parowar, nóż, łyżka, talerze, sztućce
Jak podawać?
Na dużym talerzu ryba, obok brokuły. Sosem można polać wszystko albo tylko rybę lub w ogóle nałożyć go obok ryby i brokułów.
Uwagi:
Proste, zdrowe i pyszne:)
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Magmala |