Składniki:
marchew (najlepiej mała mrożona 1/2 op.), brokuł(1 szt.), fasolka szparagowa (30 dag), młody ziemniak (5-6 szt.), papryka w trzech kolorach (po 1 szt. każdego koloru), kabaczki (2 małe)
Jak przyrządzić?
Warzywa ugotować na parze,po ugotowaniu pokroić na mniejsze części.Rozgrzać oliwę,podsmażyć na niej czosnek krojony w plasterki.Dołożyć pokrojone warzywa i wymieszać.
Potrzebne przybory:
naczynie do gotowanie na parze (może być też w wodzie), patelnia
Jak podawać?
Prosto z patelni, potrawa przygotowana na świeżo smakuje najlepiej, bardzo aromatyczna. Podawać posypane świeżą bazylią.
Uwagi:
Smaczne, zdrowe, łatwe... Smacznego!
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 6 |
Kaloryczność | bardzo niska |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Iwona |