Gotowane warzywa z czosnkiem i oliwą

Przepis kulinarny

Składniki:

marchew (najlepiej mała mrożona 1/2 op.), brokuł(1 szt.), fasolka szparagowa (30 dag), młody ziemniak (5-6 szt.), papryka w trzech kolorach (po 1 szt. każdego koloru), kabaczki (2 małe)

Jak przyrządzić?

Warzywa ugotować na parze,po ugotowaniu pokroić na mniejsze części.Rozgrzać oliwę,podsmażyć na niej czosnek krojony w plasterki.Dołożyć pokrojone warzywa i wymieszać.

Potrzebne przybory:

naczynie do gotowanie na parze (może być też w wodzie), patelnia

Jak podawać?

Prosto z patelni, potrawa przygotowana na świeżo smakuje najlepiej, bardzo aromatyczna. Podawać posypane świeżą bazylią.

Uwagi:

Smaczne, zdrowe, łatwe... Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania15 min.
Trudnośćprosty
Porcje6
Kalorycznośćbardzo niska
Przybliżony koszt20 zł
AutorIwona

Gotowane warzywa z czosnkiem i oliwą: Podobne przepisy

Gotowane warzywa z czosnkiem i oliwą: wypróbuj również

Powiązane Tematy