Składniki:
10 łyżek mąki,
2 jaja,
2 puszki kukurydzy,
3 łyżki startego żółtego sera,
przyprawa warzywna,
słodka papryka,
olej do smażenia,
sól
Jak przyrządzić?
Osączyć dokładnie kukurydzę. Jajko roztrzepać w misce, wymieszać z mąką i żółtym serem na gęste gładkie ciasto. Dodać kukurydzę, znowu wymieszać, doprawić do smaku.Na patelni rozgrzać olej i formować łyżką niewielkie placuszki, smażyć na średnim ogniu na złoto (niezbyt długo, bo kukurydza stwardnieje).
Jak podawać?
Podawać na gorąco z keczupem lub gorącym sosem pomidorowym.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | 100 g - 210 kcal |
Autor | Aniołek |