Chińskie danie (autor Magda)

Przepis kulinarny

Składniki:

Ziemniaki,
brokuły,
kukurydza, kalafior,
ryba, bazylia, sól czosnkowa, czosnek, jogurt naturalny, musztarda, keczup, sól, pieprz

Jak przyrządzić?

Ziemniaki przyprawiamy bazylią i kroimy w plastry.Rybę czyścimy i lekko przyprawiamy solą czosnkową. Wiem, że nie trzeba solić potraw w parowarze, lecz jest to indywidualna sprawa każdej z nas. Jako warzywa dajemy kalafior, brokuły i kolby kukurydzy. Zawsze kolbę przekrój na pół.Warzywa gotujemy na parze, nie solimy i nie doprawiamyDo smaku dajemy sos. Aby zrobić sos, wyciskamy czosnek, mieszamy z majonezem i jogurtem naturalnym, odrobiną musztardy i keczupu jako przyprawy, dajemy sól i pieprz. Wszystko należy dobrze wymieszać.

Potrzebne przybory:

wyciskacz do czosnku, garnek do gotowania na parze w przypadku braku parowaru

Jak podawać?

Rybę położyć na talerzu, obok ziemniaki i warzywa.Na warzywa lejemy sos i przyprawiamy koperkiem.

Uwagi:

Jeżeli nie masz parowaru, to rybę ugotuj z dodatkiem vegety, a warzywa zrób na garnku parowym.Sos zrób troszkę wcześniej, żeby mógł dojść do siebie.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania40 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Przybliżony koszt30 zł
AutorMagda

Chińskie danie (autor Magda): Podobne przepisy

Chińskie danie (autor Magda): wypróbuj również

Powiązane Tematy