Składniki:
Ziemniaki,
brokuły,
kukurydza, kalafior,
ryba, bazylia, sól czosnkowa, czosnek, jogurt naturalny, musztarda, keczup, sól, pieprz
Jak przyrządzić?
Ziemniaki przyprawiamy bazylią i kroimy w plastry.Rybę czyścimy i lekko przyprawiamy solą czosnkową. Wiem, że nie trzeba solić potraw w parowarze, lecz jest to indywidualna sprawa każdej z nas. Jako warzywa dajemy kalafior, brokuły i kolby kukurydzy. Zawsze kolbę przekrój na pół.Warzywa gotujemy na parze, nie solimy i nie doprawiamyDo smaku dajemy sos. Aby zrobić sos, wyciskamy czosnek, mieszamy z majonezem i jogurtem naturalnym, odrobiną musztardy i keczupu jako przyprawy, dajemy sól i pieprz. Wszystko należy dobrze wymieszać.
Potrzebne przybory:
wyciskacz do czosnku, garnek do gotowania na parze w przypadku braku parowaru
Jak podawać?
Rybę położyć na talerzu, obok ziemniaki i warzywa.Na warzywa lejemy sos i przyprawiamy koperkiem.
Uwagi:
Jeżeli nie masz parowaru, to rybę ugotuj z dodatkiem vegety, a warzywa zrób na garnku parowym.Sos zrób troszkę wcześniej, żeby mógł dojść do siebie.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 30 zł |
Autor | Magda |