Składniki:
10 dag żółtego sera,
10 dag bryndzy,
1 cebula,
3/4 szklanki tartej bułki,
1 duże jajko,
2 łyżki gęstej śmietany,
sól, pieprz,
suszone zioła (tymianek, koperek),
olej do smażenia
Jak przyrządzić?
Bryndzę rozgnieść widelcem, dodać jajko i wymieszać. Cebulę posiekać w kostkę, dodać do sera razem ze śmietaną i pokruszonymi ziołami, następnie wsypać pół szklanki bułki tartej i wymieszać. Na końcu dodać starty żółty ser, połączyć wszystkie składniki, przyprawić i uformować płaskie okrągłe kotlety. Obtoczyć w reszcie bułki tartej, usmażyć na oleju.
Uwagi:
Życzę smacznego!
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Trudność | prosty |
Porcje | 4-5 szt. |
Autor | fredzia |