Składniki:
karkówka, jajko, 2 łyżeczki soli ziołowej, ewentualnie pieprz, olej.
Jak przyrządzić?
Karkówkę pokroić ostrym nożem na 1-cm plastry w poprzek włókien i lekko rozbić tłuczkiem (najlepiej przez torebkę śniadaniową). W misce roztrzepać jajko z solą ziołową, dodać troszkę pieprzu dla zaostrzenia smaku. Karkówkę przełożyć do miski z zalewą i odczekać 5-10 min. Olej rozgrzać mocno na patelni i kłaść plastry prosto z miski. Smażyć 2-3 min z każdej strony. Smacznego!
Potrzebne przybory:
ostry nóż, widelec, patelnia, drewniana łyżka
Jak podawać?
Świetnie smakuje z surówką colesław i ziemniakami z wody.
Uwagi:
Szybkie, proste i przede wszystkim smaczne.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | wysoka |
Autor | Agnieszka |