Pieczeń z drobiu

Przepis kulinarny

Składniki:

30 dag wątróbki drobiowej, 30 dag mięsa mielonego, 30 dag boczku wędzonego, sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie

Jak przyrządzić?

Wątróbkę umyć i osuszyć, następnie zmielić wątróbkę i boczek w maszynce do mięsa. Połączyć wszystko z mięsem mielonym, doprawić i wyłożyć na brytfankę. Pieczeń piec w 180 st. około 30 min.

Potrzebne przybory:

brytfanka, maszynka do mięsa

Jak podawać?

Potrawę podawać z makaronem, ryżem lub samą.

Uwagi:

Potrawa wielofunkcyjna - można podawać ją do obiadu, kroić na kanapki lub podać jako przystawkę z papryką czerwoną.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania45 min.
Trudnośćprosty
Porcje12
Kalorycznośćwysoka
Przybliżony koszt11 zł
AutorMariola

Pieczeń z drobiu: Podobne przepisy

Pieczeń z drobiu: wypróbuj również

Powiązane Tematy