Składniki:
30 dag wątróbki drobiowej, 30 dag mięsa mielonego, 30 dag boczku wędzonego, sól, pieprz, papryka słodka, zioła prowansalskie
Jak przyrządzić?
Wątróbkę umyć i osuszyć, następnie zmielić wątróbkę i boczek w maszynce do mięsa. Połączyć wszystko z mięsem mielonym, doprawić i wyłożyć na brytfankę. Pieczeń piec w 180 st. około 30 min.
Potrzebne przybory:
brytfanka, maszynka do mięsa
Jak podawać?
Potrawę podawać z makaronem, ryżem lub samą.
Uwagi:
Potrawa wielofunkcyjna - można podawać ją do obiadu, kroić na kanapki lub podać jako przystawkę z papryką czerwoną.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 12 |
Kaloryczność | wysoka |
Przybliżony koszt | 11 zł |
Autor | Mariola |