Składniki:
2 piersi kurczaka,
40 dag warzyw mieszanych (marchew, pietruszka, seler, por),
1 cebula,
2 ząbki czosnku,
1 łyżka oleju,
imbir,
ziele angielskie,
sól,
pieprz,
4 łyżki posiekanej zielonej pietruszki
Jak przyrządzić?
Piersi umyć, pokroić w cienkie paski tak jak flaki. Patelnię teflonową posmarować oliwą, rozgrzać, włożyć przygotowane mięso, lekko obrumienić, dodać drobno posiekany czosnek, posolić, podlać 1/4 szklanki wody. Dusić na małym ogniu. Warzywa umyć, oczyścić, pokroić w makaronik, posolić, dodać do duszącego się mięsa. Dusić, w miarę potrzeby podlewając wrzącą wodą. Pod koniec duszenia dodać przyprawy.
Jak podawać?
Z pieczywem.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Autor | helas |