Składniki:
Ciasto:
5 dag drożdzy,
3 szkl. mąki,
woda,
sól,
100-150 g ziemniaków.
Dodatki:
40 dag sera,
35 dag pieczarek,
20 dag szynki lub salami,
papryka czerwona.
Jak przyrządzić?
Do ciasta dodajemy rozrobione w wodzie drożdże i ugniatamy. Zostawiamy do wyrośnięcia. Gdy wyrośnie, dodajemy ziemniaki (wgniatamy je) i formujemy na blaszce ciasto.Na spód dajemy keczup lub sos, następnie szynkę, pieczarki, paprykę i ser (jeśli ktoś woli, można posypać go na dole). Pizzę wkładamy do piekarnika na ok. 20 min w temp. 200 st. C.Smacznego!
Kategoria dania | Pizza i kuchnia włoska |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 8 |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Misiek |