Składniki:
1 opakowanie makaronu krajanka,
1 czerwona papryka,
1 żółta papryka,
ser żółty typu light,
6 pieczarek,
1 ząbek czosnku,
sól,
pieprz,
oliwa z oliwek
Jak przyrządzić?
W głębokiej patelni przesmażyć suchy makaron na dwóch łyżkach oliwy do momentu, aż się zarumieni.Do podsmażonego makaronu dodać pokrojone warzywa. Podlać wodą i dusić pod przykryciem do momentu, aż wszystko zmięknie (7-8 min).Pod koniec duszenia zdjąć przykrywkę, aby odparował nadmiar wody, i doprawić do smaku solą i pieprzem. Zasypać startym żółtym serem typu light i na wolnym ogniu zapiekać do momentu, aż ser się rozpuści.
Potrzebne przybory:
głęboka patelnia z pokrywką,nóż i deska do krojenia
Jak podawać?
Kroić jak zapiekankę,serwować z grillowaną piersią z indyka oraz z sosem winegret.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4-6 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | lukasz206 |