Filety z flądry z dzikim ryżem

Przepis kulinarny

Składniki:

15 dag dzikiego ryżu,
4 filety z flądry,
2 łyżki soku z cytryny,
ząbek czosnku,
2 łyżki posiekanej bazylii,
łyżka masła,
2 łyżki śmietany,
sól, pieprz

Jak przyrządzić?

Ryż namoczyć w ciepłej wodzie, odstawić na 2 godziny. Posolić, gotować pod przykryciem na małym ogniu około 1 godziny. Filety opłukać, osuszyć, skropić sokiem z cytryny, oprószyć solą i pieprzem. Czosnek obrać, przepołowić. Rybę z czosnkiem ugotować w parowarze lub na wkładce do gotowania na parze. Trzymać w cieple. Ryż wymieszać z bazylią, masłem i śmietaną, podgrzewać chwilkę, mieszając, przyprawić solą i pieprzem. Podawać z flądrą.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania rybne
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćśredni
Porcje4
Kaloryczność310 kcal
AutorMariola

Filety z flądry z dzikim ryżem: Podobne przepisy

Filety z flądry z dzikim ryżem: wypróbuj również

Powiązane Tematy