Składniki:
szparagi, mąka, śmietanka, ser żółty, sól, masło
Jak przyrządzić?
Ugotować szparagi w wodzie osolonej lub na parze (ok. 20-30 minut) do miękkości, pokroić w kawałki ok. 3 cm. Wyłożyć na półmisek, polać sosem: Zrobić lekką zasmażkę z łyżki masła i mąki, rozprowadzić śmietanką, podgrzać do zagęszczenia, polać szparagi i posypać tartym serem albo ser ten dodać do sosu (niewiele, ok. 1 łyżki).
Jak podawać?
Podawać z ryżem, ziemniakami lub pieczywem oraz dodać sól i pieprz do smaku.
Uwagi:
Pycha!
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 6 zł |
Autor | astroel |