Składniki:
600 g szpinaku, 1 łyżka masła, 2 ząbki czosnku, 1 cebula, 1 puszka czerwonej fasoli, 600 g filetów z pangi lub innej ryby, sól, pieprz
Jak przyrządzić?
Szpinak czyścimy, wrzucamy do wrzącej, osolonej wody, gotujemy i odsączamy. Na maśle podsmażamy cebulę i czosnek, dodajemy szpinak i smażymy przez chwilę, dodajemy odsączoną fasolę, doprawiamy solą i pieprzem według uznania. Rybę posypujemy solą i gotujemy w parowarze przez ok. 20 minut.
Potrzebne przybory:
parowar, garnek, patelnia, nóż, biały półmisek
Jak podawać?
Szpinak układamy na białym półmisku, a na nim kawałki ryby. Można udekorować gałązkami koperku. Podajemy z ziemniakami.
Uwagi:
Pięknie wygląda, a jak smakuje...
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Kaloryczność | niska |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Kasia |