Dyniowa na ostro

Przepis kulinarny

Składniki:

- 60 dkg dyni,
- 2 czuszki,
- bulion warzywny (ok. litra),
- przecier/koncentrat pomidorowy,
- śmietana/jogurt,
- orzechy włoskie.

Jak przyrządzić?

dynie kroimy w kostkę, wrzucamy do garnka, zalewamy szklanką wrzacego bulionu, dodajemy posiekane papryczki. gotujemy do miękkości, miksujemy, dodajemy reszte bulionu, koncentrat(ze dwie łyżeczki), dodajemy nieco soli i cukru, gotujemy jeszcze chwilke i gotowe. Na talerzu zabielić smietaną bądż jogurtem, jeśli ktos liczy kalorie, wrzucić trochę posiekanych orzechów; podawać gorące i z grzankami.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje4 duŻe
AutorGRZEGORZ RASIAK

Dyniowa na ostro: Podobne przepisy

Dyniowa na ostro: wypróbuj również

Powiązane Tematy