Składniki:
- 4 jajka,
- szklanka cukru,
- 3/4 szklanki oliwy,
- 2 łyżeczki proszu do pieczenia,
- jeden cukier waniliowy,
- czubata szklanka mąki.
Jak przyrządzić?
Jajka utrzec z cukrem i cukrem waniliowym, dodac oliwe, proszek do pieczenia i mąke; wszystko wymieszac mikserem, aby ciasto było konsystencji śmietany, nie za rzadkie, nie za gęste. Przelac do tortownicy, na wierzch połozyc owoce sezonowe. Wstawic do zimnego piekarnika. Piec w tem. 180 stopni., 50 min. Po upieczeniu posypac cukrem pudrem, polecam!
Uwagi:
Ciasto jest mieciutkie i bardzo lekkie; pasują do niego wszystkie owoce.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | liliannna |