Składniki:
- mały kalafior,
- 5 średnich ziemniaków,
- średnia cebula,
- 2 małe pomidory,
- puszka zielonego groszku,
- śmietana 18%,
- mieszanka przypraw garam masala (lub curry),
- ok. 2-3 łyżeczek,
- sól,
- pieprz.
Jak przyrządzić?
Pokrojone w kostke ziemniaki oraz cebule w półplasterkach podsmażyć na patelni na złoto.Dodać wcześniej podgotowany na pół miękko kalafior (podzielony na różyczki) oraz zielony groszek i sparzony pomidor pokrojony na ósemki p. Chwilę dusić następnie dodać przyprawy i śmietanę. Następnie dalej dusić do miękkości.
Jak podawać?
Podawać jako danie główne np. z grzankami.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Trudność | średni |
Porcje | 4-5 |
Autor | dan |