Składniki:
- 8 jajek,
- puszka kukurydzy,
- tuńczyk w oleju,
- puszka zielonego groszku,
- 30 dag sera żółtego,
- cebula,
- troszkę pietruszki,
- majonez, jogurt naturalny,
- sól, pieprz do smaku.
Jak przyrządzić?
Jajka ugotować, oddzielić białko od żółtka. Sałatkę robić w następującej kolejności układając warstwami wszyskie składniki:
- białka (zetrzeć na tarce),
- kukurydza,
- majonez (najlepiej wymieszać z jogurtem),
- tuńczyk,
- trochę cebulki drobno pokrojonej,
- ser żółty starty na tarce,
- druga połowa majonezu,
- groszek zielony,
- na koniec zetrzeć żółtko na tarce,
- udekorować górę pietruszką drobno pokrojoną.
Smacznego!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | średnio dużo |
Przybliżony koszt | 18 zł |
Autor | @netka |