Kociołek Gapiniński

Przepis kulinarny

Składniki:

1 papryka czerwona, zielona, żółta i papryczka chili, 1 duża cebula (biała i czerwona), 1/2 kapusty białej, 3 ząbki czosnku, 2 kostki rosołowe drobiowe, 3 świeże pomidory lub mały koncentrat 30%, 1/2 kg boczku wędzonego, 1/2 kg kiełbasy wiejskiej, 1 kg ziemniaków, 100 gr oleju rzepakowego.

Jak przyrządzić?

Boczek i kiełbasę wrzucić na gorący olej, dusić 10 minut, następnie wrzucić cebulę, ziemniaki drobno pokrojone i dusić przez kolejne 20 minut, do wywaru włożyć pokrojoną paprykę i 2 kostki rosołowe i doprawić pomidorami lub koncentratem, dla smaku doprawić morską solą z czosnkiem lub dla ostrości pieprzem cytrynowym. Smacznego

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaZupy
Czas przygotowania60 min.
Trudnośćśredni
Porcje4
Przybliżony koszt40 zł
AutorArek 141

Kociołek Gapiniński: Podobne przepisy

Kociołek Gapiniński: wypróbuj również

Powiązane Tematy