Składniki:
1 kg antrykotu wołowego z kością, trzy łyżki oliwy z oliwek, cztery łyżki czerwonego wina, jedna łyżka soli czosnkowej, jedna łyżeczka rozdrobnionego tymianku.
Jak przyrządzić?
Mięso natrzeć dwiema łyżkami oliwy, włożyć do miski odpowiedniej wielkości i w ciągu dwudziestu czterech godzin kilkakrotnie obrócić. Schłodzić pod przykryciem. Czerwone wino wymieszać z solą czosnkową i tymiankiem, przykryć i odstawić na kilka godzin. Dodać do mięsa, które w ciągu następnych dwudziestu czterech godzin należy kilkakrotnie obrócić w marynacie, przy czym przez cześć godzin mięso marynować w temperaturze pokojowej. Podgrzać jedną łyżkę oliwy, mięso osuszyć i smażyć na małym ogniu, od czasu do czasu obracając. Dziękuję za uwagę, życzę Wam smacznego.
Jak podawać?
Jak się chce.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 45 min. |
Trudność | wymagający |
Autor | Tomasz |