Toblerone - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

25 ml Baileys, 25 ml Kahlua, 25 ml Frangelico (względnie Amaretto lub inny Almond liqueur), 50 ml słodkiej śmietanki, miód, czekolada w proszku jako Garnish.

Jak przyrządzić?

Do szejkera wrzucamy alkohole, dodajemy lód. Następnie do szklanki typu martini zaczynając od górnej jej części wlewamy miód aby równomiernie rozlał się po niej. Następnie do szejkera gotowego ze składnikami i lodem dodajemy śmietankę. Mieszamy wszystko nie za mocno, żeby śmietanki nie ubić. Wlewając do szklanki przecedzamy przez 2 sitka. Gotowy drink posypujemy czekoladą w proszku.

Uwagi:

Jeśli ktoś lubi się bawić, można zrobić layery. Mieszając najpierw Kahlue z Almond liqueur, a potem Baileys ze śmietanką. Delikatnie śmietankę wlewając na górę. Wtedy wychodzą dwie warstwy w szklance.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaAlkohole
Czas przygotowania3 min.
Trudnośćśredni
Autorpaweł

Toblerone: Podobne przepisy

Toblerone: wypróbuj również

Powiązane Tematy