Pasta jajeczna (autor Karolina21) - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

8 jajek, średnia biała cebula, pieprz, sól, ocet, majonez, śmietana 12%, musztarda, masło, koperek.

Jak przyrządzić?

Cebule kroimy w drobną kostkę, skrapiamy octem tak, aby była dość winna, solimy i pieprzymy. Ugotowane jajka na twardo przeciskamy przez sitko lub zgniatamy w miseczce, w której jest cebula, dodajemy do masy łyżeczkę ostrej musztardy, kilka łyżek majonezu, łyżkę śmietany i łyżeczkę masła tak, aby wszystko miało konsystencję pasty - nie może być sucha. Na końcu dodajemy koperek.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania10 min.
Trudnośćprosty
AutorKarolina21

Pasta jajeczna (autor Karolina21): Podobne przepisy

Pasta jajeczna (autor Karolina21): wypróbuj również

Powiązane Tematy