Herszełe - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

2 kg mięsa z udźca indyczego, 1.5 kg ziemniaków,
1 kg papryki, 1 kg cebuli, 30 dag marchewki, 30 ząbków czosnku, pomidor, ser Favita, oregano, czosnek granulowany, przyprawa kucharek, olej.

Jak przyrządzić?

Chude mięso, ziemniaki, marchew i paprykę pokroić w kostkę, cebulkę w cieniutkie prążki, wymieszać z przyprawą kucharek i odstawić aż zmięknie, ząbki czosnku przekroić na pół, do mięsa wsypać dużo oregano, dodać resztę warzyw, odrobinę oleju i czosnek granulowany, układać porcje, na wierzch plasterek pomidora i sera Favita, zawijać w podwójny papier do pieczenia. Piec 1.5 do 2 godz. w temp. 180 stopni.

Jak podawać?

Podawać na gorąco posypując talerz słodką papryką.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Trudnośćprosty
AutorFoxman

Herszełe: Podobne przepisy

Powiązane Tematy