Składniki:
2 kg mięsa z udźca indyczego, 1.5 kg ziemniaków,
1 kg papryki, 1 kg cebuli, 30 dag marchewki, 30 ząbków czosnku, pomidor, ser Favita, oregano, czosnek granulowany, przyprawa kucharek, olej.
Jak przyrządzić?
Chude mięso, ziemniaki, marchew i paprykę pokroić w kostkę, cebulkę w cieniutkie prążki, wymieszać z przyprawą kucharek i odstawić aż zmięknie, ząbki czosnku przekroić na pół, do mięsa wsypać dużo oregano, dodać resztę warzyw, odrobinę oleju i czosnek granulowany, układać porcje, na wierzch plasterek pomidora i sera Favita, zawijać w podwójny papier do pieczenia. Piec 1.5 do 2 godz. w temp. 180 stopni.
Jak podawać?
Podawać na gorąco posypując talerz słodką papryką.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Foxman |