Składniki:
Około pół kilo natki pietruszki, mały pęczek mięty (ok. 1), sok z 2-3 cytryn, 1 bulgur, 1 duża cebula, 3 duże pomidory, oliwa z oliwek, sól, pieprz.
Jak przyrządzić?
Bulgur namoczyć w wodzie aż będzie miękki. Wszystkie składniki bardzo drobno posiekać!. Wymieszać z bulguerm, dodać sok z cytryny, oliwę, doprawić solą i pieprzem.
Potrzebne przybory:
Ostry nóż i dobre chęci:)
Jak podawać?
Pasuje do wszystkiego! Super do grilla!
Uwagi:
Sałatka ma świeży, soczysty i kwaskowaty smak, można zamiast cebuli dodać cebulkę od szczypioru, a zamiast bulguru kuskus.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Autor | Azabab |