Bartolini Tagliatelle ze szpinakiem

Przepis kulinarny

Składniki:

Makaron Bartolini Tagliatelle ze szpinakiem 1 opakowanie, masło 2 łyżki stołowe, szpinak 1 opakowanie - liście, jajka 2 szt., jogurt 1 małe opakowanie, czosnek - 2 ząbki, sól, do smaku olej - 2 łyżki stołowe.

Jak przyrządzić?

Makaron ugotować. Przed odlaniem dodać do wody olej. Wymieszać i odcedzić na sitku.Następnie na patelni rozpuścić masło, dodać czosnek, szpinak i na wolnym ogniu dusić około 10 minut. Lekko posolić. Widelcem ubić jajka. Wlać na patelnię bardzo wolno mieszając. Po 5 minutach dodać jogurt, lekko zamieszać. Tak przygotowany szpinak podawać z gorącym makaronem - pastą Tagliatelle Bartolini.

Jak podawać?

Doskonała dla całej rodziny. Nawet dzieci niejadki chętnie jedzą taki makaron. Szybka i prosta potrawa, wygląda na wyszukaną, polecam jako kolację dla dwojga. Można zaserwować z delikatnym deserowym winem.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Porcje4
Przybliżony koszt20 zł
AutorSabinka

Bartolini Tagliatelle ze szpinakiem: Podobne przepisy

Bartolini Tagliatelle ze szpinakiem: wypróbuj również

Powiązane Tematy