Składniki:
Makaron Bartolini Tagliatelle ze szpinakiem 1 opakowanie, masło 2 łyżki stołowe, szpinak 1 opakowanie - liście, jajka 2 szt., jogurt 1 małe opakowanie, czosnek - 2 ząbki, sól, do smaku olej - 2 łyżki stołowe.
Jak przyrządzić?
Makaron ugotować. Przed odlaniem dodać do wody olej. Wymieszać i odcedzić na sitku.Następnie na patelni rozpuścić masło, dodać czosnek, szpinak i na wolnym ogniu dusić około 10 minut. Lekko posolić. Widelcem ubić jajka. Wlać na patelnię bardzo wolno mieszając. Po 5 minutach dodać jogurt, lekko zamieszać. Tak przygotowany szpinak podawać z gorącym makaronem - pastą Tagliatelle Bartolini.
Jak podawać?
Doskonała dla całej rodziny. Nawet dzieci niejadki chętnie jedzą taki makaron. Szybka i prosta potrawa, wygląda na wyszukaną, polecam jako kolację dla dwojga. Można zaserwować z delikatnym deserowym winem.
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | Sabinka |