Składniki:
2 największe ziemniaki z worka, cebula, masło, kiełbasa, ser, przyprawy.
Jak przyrządzić?
Bierzemy 2 wielkie ziemniaki i wkładamy do rozgrzanego do 200 stopni piekarnika na godzinę. Wyjmujemy, nacinamy i wyciągamy łyżką ziemniaki ze skórki, starając się jej nie uszkodzić. Na patelni podsmażamy cieniutko pokrojoną cebulę i kiełbasę (ja użyłam urządzenia krojącego). Wkładamy ziemniaki oraz cebulę z kiełbasą do miski, dodajemy masło, starty żółty ser, pieprz, sól i ulubione przyprawy, mieszamy starannie. Taką masę wkładamy z powrotem do skórek, obejmujemy rękoma i nadajemy ziemniakom ładny kształt. Posypujemy jeszcze serem i wkładamy do piekarnika na kolejne 10 minut.
Uwagi:
Potrawa jest smaczna i prosta w przygotowaniu.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 80 min. |
Porcje | 2 |
Autor | Iza |