Składniki:
- jajka,
- kiełbasa wiejska,
- ser żółty,
- dodatki wg uznania.
Składników ile kto potrzebuje :)
Jak przyrządzić?
Jajka roztrzepać z odrobiną śmietany w garnuszku, kiełbase pokroić w słupki, a ser w paski lub utrzeć. Przed wlaniem jajek na patelnie, najpierw rozpuścić troszkę masła. Jajka wlać i poczekać aż sie troszkę podsmarzy od spodu później wrzucić składniki, podwarzać żeby się nie przypaliło. Przykryć pokrywką lub przewrócić na 2 stronę aby się równomiernie przysmażyło. Gdy ser się stopi i jajka zsiądą można jush jeść :D
Jak podawać?
Na ciepło najlepiej, można z keczupem.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 1 |
Autor | Mati |