Składniki:
Na małą tortownicę:
- 1 paczka biszkoptów,
- 1 puszka ananasów,
- 1 budyń śmietankowy na ½ litra,
- ½ szklanki cukru,
- 1 Śnieżka + 1 szklanka mleka,
- ½ paczki wiórków kokosowych,
- ½ kostki masła.
Jak przyrządzić?
Sok z puszki ananasów dopełnić wodą do objętości 1 szklanki. Ugotować na tym budyń z ½ szklanki cukru. Pilnować, bo się przypala! Odstawić do schłodzenia. Zimnu budyń utrzeć z masłem. Dorzucić pocięte ananasy i wybełtać.Biszkopty ułożyć w tortownicy. Wyłożyć na nie masę z ananasami, przykryć warstwą biszkoptów.Ubitą Śnieżkę wymieszać z wiórkami kokosowymi i wyłożyć na biszkopty.Wstawić do lodówki.
Kategoria dania | Ciasta i desery |
---|---|
Czas przygotowania | 40 min. |
Trudność | średni |
Autor | szymek |