Składniki:
- 3 średniej wielkości pory,
- 2 jajka ugotowane na twardo,
- 1 pęczek szczypiorku,
- 1 pęczek rzodkiewek,
- 4 łyżki majonezu jogurtowego,
- sól,
- pieprz,
- cukier do smaku.
Jak przyrządzić?
Pory oczyścić, odciąć górne kawałki zielonych liści oraz korzonki, opłukać, przeciąć wzdłuż na pół, pokroić na półkrążki, jajka drobno pokroić,rzodkiewkę oczyścić, opłukać, zetrzeć na tarce jarzynowej z dużymi oczkami,pokrojone składniki wymieszać razem z posiekanym szczypiorkiem, przyprawić do smaku solą, cukrem i pieprzem, całość połączyć z majonezem, można też dodać grzanki z bułki lub z chleba tostowego.
Uwagi:
Bardzo smaczna - dzięki porom - ostra surówka. Polecam do kurczaka pieczonego!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3 |
Autor | bromba |