Sk艂adniki:
- 1 podw贸jna pier艣 z kurczaka,
- po 1 szt. marchew,
- pietruszka,
- maly seler,
- 1/4 malej glowki kapusty,
- 1 srednia cebula,
- fix do potraw chinskich /dostepny w kazdym sklepie/ /mozna dodac tez pieczarki-wg smaku i gustu/.
Jak przyrz膮dzi膰?
Pier艣 kurczaka pokroic w cienkie paseczki i podsmazyc na oliwie. W glebszym naczyniu podsmazyc na oliwie starte na grubej tarce jarzyny, pokrojona w grubsza kostke cebule oraz poszatkowana kapuste podlewajac odrobina wody. Udusic do miekkosci. Nastepnie dodac podsmazone kawalki kurczaka i dokladnie wymieszac. Wsypac fix do potaw chinskich,wymieszac i dusic jeszcze okolo 10 minut dolewajac wody o ile potrawa jest bardzo gesta. Podawac z ryzem.
Jak podawa膰?
Podawac z ryzem osobno lub ugotowany ryz wymieszac z potrawa.
Uwagi:
Jezeli ktos lubi smak kuchni orientalnej to napewno ta potrawa pryypadnie mu do gustu,tym bardziej ze nie wymaga ona specjalnego przygotowania oraz nie jest pracochlonna.Plusem tej potrawy jest to ze ilosc skladnikow mozna samemu komponowac - mozna dodac do tej potrawy np. pieczarki lub boczniaki, papryke lub inne skladniki byle by pasowaly smakiem do potrawy.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Trudno艣膰 | prosty |
Porcje | 3-4 |
Przybli偶ony koszt | 15 z艂 |
Autor | ula |