Składniki:
ziemniaki - ok 1 kg, 6 dużych ogórków kiszonych, czerwona cebula szt.1, puszka fasolki czerwonej, 6 jajek, majonez, mała śmietana 12%, curry, czosnek granulowany, pieprz ziołowy
Jak przyrządzić?
Ziemniaki ugotować w skórce, wystudzić, obrać i pokroić w kostkę, dorzucić pokrojone ogórki, jajka na twardo, posiekaną drobno cebulkę i fasolę czerwoną. Wszystko zmieszać. Do osobnego naczynia wlać śmietanę i majonez, rozmieszać dodając czosnek (uwielbiam czosnek granulowany więc pakuję zwykle 2 duże łyżki) i curry. Sos ma mieć lekko ostry smak. Wlewam sos do sałatki i mieszam :)
Potrzebne przybory:
duży garnek (lub miska) łyżka drewniana, nóż, miska,
Jak podawać?
proponuję posypać szczypiorkiem. Ładnie się komponuje z czerwoną fasolką :)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 120 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | dużo |
Przybliżony koszt | 11 zł |
Autor | caroli |