Kurczak faszerowany

Przepis kulinarny

Składniki:

Kurczak, mięso mielone z indyka lub wieprzowe, jajko, pieczarki, przyprawy: czosnek, majeranek, przyprawa do drobiu, pieprz czarny, pieprz ziołowy.

Jak przyrządzić?

Wyjąć kości z kurczaka, posolić i posypać przyprawami, wyrobić mięso mielone z przyprawami, pieczarki opłukać, zawiązać otwory: szyjkę, zakończenie udek i skrzydełek, faszerować kurczaka, wkładając pieczarki. Zaszyć otwor, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, położyć kilka plasterków masła i piec 1,5 godziny. Nastpnie wyłączyć i nie otwierając piekarnika, potrzymać około 20 min. Smacznego!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania z drobiu
Czas przygotowania90 min.
AutorHalina

Kurczak faszerowany: Podobne przepisy

Kurczak faszerowany: wypróbuj również

Powiązane Tematy