Farfale - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

- makaron farfale (względnie inne kokardki)
- zielony ogórek (wężowy)
- rama cremefine
- 3 ząbki czosnku (może być bez)
- podwójna pierś (kurczęca)
- puszka zielonego groszku
- natka pietruszki
- oliwa do smażenia (lub olej)

Jak przyrządzić?

Makaron ugotować al dente. Na oliwie podsmażyć rozdrobniony czosnek, dodać pokrojone w paski piersi, kiedy mięso jest usmażone wlać ramę. Umyć ogórka i pokroić w półplasterki (nie obierać), dodać do sosu i chwilę pogotować. Gotowe. Teraz najważniejsze - podanie potrawy: na dużym płaskim talerzu rozłożyć makaron, na środek wlać sos, a obok makaronu dookoła rozmieścic groszek i pokrojoną natkę - tymi składnikami przyozdobić środek potrawy. Smacznego.

Uwagi:

Danie prezentuje sie bardzo ładnie, jest smaczne i syte. Robię je dość często, ale jeszcze nam się nie przejadło. A i jeszcze jedno: dla ułatwienia sobie pracy polecam przyrządzać farfale w woku. Bardzo wygodne!

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Trudnośćprosty
Przybliżony koszt20 zł
Autorsarasma

Farfale: Podobne przepisy

Powiązane Tematy