Składniki:
- 1 kg marchwi
- 2 kg ziemniaków
- 600 g karkówki
- 300 g boczku wędzonego
- 5 cebul
- przyprawa do ziemniaków, wegeta, sól, pieprz, zioła i zielona pietruszka.
Jak przyrządzić?
Pokrojoną na plastry marchew gotujemy w dużym naczyniu z małą ilością wody ok. 10 minut. Do tego dodajemy mięso podsmażone z cebulką. Na wierz kładziemy pokrojone w plastry ziemniaki. Na to wszystko posypujemy przyprawy. gotujemy na małym ogniu pół godziny, mieszamy i dusimy następne 30 minut na małym ogniu.
Jak podawać?
Najlepsza z czerwonym winem.
Uwagi:
Jest to wyśmienita potrawa. Polecam.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 60 min. |
Porcje | 6-7 |
Przybliżony koszt | 18 zł |
Autor | KAMIL SZCZYTNO |