Składniki:
makaron rurki ścięte,
1 szpinak mrożony,
2 ząbki czosnku,
1 cebula,
zioła wg uznania,
ser pleśniowy
Jak przyrządzić?
Cebulkę podamażamy na oliwie, dodajemy czosnek i na tym rozmrażamy szpinak. Jak szpinak rozmrozi się na papkę, przyprawiamy do smaku ziołami, pieprzem lub vegetą, na końcu dodajemy pokrojony ser pleśniowy. Próbujemy, czy wystarczająco słone, i ewentualnie doprawiamy. Taki sos podajemy z ugotowanym makaronem. To jest potrawa, która zaskakuje największych zwolenników mięsa i zarazem przeciwników szpinaku i wszelkiej zieleniny. Powodzenia;)
Kategoria dania | Dania wegetariańskie |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 7 zł |
Autor | memo79 |