Kaszaneczka - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

2 grube kaszanki,
1 kiełbasa zwyczajna,
6 cebul,
5-7 jaj,
vegeta,
pieprz,
szczypta papryki ostrej w proszku,
olej

Jak przyrządzić?

Kaszankę przekroić na pół i pokroić w grubą kostkę, tak samo zrobić z kiełbasą oraz z cebulą. Rozgrzać olej i wrzucić narpiew kiełbasę razem z cebulką, jak się przysmażą, wrzucać kaszankę i smażyć na małym ogniu pod przykryciem. Jak kaszanka będzie przypieczona, dodać vegetę, pieprz oraz paprykę według uznania. A na sam koniec wbić jajka i dokładnie wymieszać, aż się zetną. Życzę wszystkim smacznego!

Jak podawać?

Potrawę podawać ze startym żółtym serem oraz z ciepłą bułką.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania główne
Czas przygotowania20 min.
Trudnośćprosty
Kalorycznośćwysoka
AutorKarola

Kaszaneczka: Podobne przepisy

Powiązane Tematy