Składniki:
2 grube kaszanki,
1 kiełbasa zwyczajna,
6 cebul,
5-7 jaj,
vegeta,
pieprz,
szczypta papryki ostrej w proszku,
olej
Jak przyrządzić?
Kaszankę przekroić na pół i pokroić w grubą kostkę, tak samo zrobić z kiełbasą oraz z cebulą. Rozgrzać olej i wrzucić narpiew kiełbasę razem z cebulką, jak się przysmażą, wrzucać kaszankę i smażyć na małym ogniu pod przykryciem. Jak kaszanka będzie przypieczona, dodać vegetę, pieprz oraz paprykę według uznania. A na sam koniec wbić jajka i dokładnie wymieszać, aż się zetną. Życzę wszystkim smacznego!
Jak podawać?
Potrawę podawać ze startym żółtym serem oraz z ciepłą bułką.
Kategoria dania | Dania główne |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | wysoka |
Autor | Karola |