Składniki:
2 opakowania Nudli Knorra (jedne łagodne, drugie pikantne),
pierś z kurczaka,
puszka kukurydzy,
puszka fasolki konserwowej,
strąk czerwonej papryki (może być ze słoika),
kapusta pekińska,
majonez.
Jak przyrządzić?
Makaron należy pokruszyć i wrzucić do salaterki. Kukurydzę i fasolkę odsączyć z zalewy. Ugotować pierś z kurczaka, wystudzić i pokroić w kostkę. Paprykę i kapustę pekińską również pokroić w kostkę. Przygotowane składniki dodać do pokruszonego makaronu. Majonez wymieszać z przyprawami z Nudli Knorra, dodać do pozostałych składników i wymieszać. Następnie włożyć sałatkę na kilka minut do lodówki. Po chwili sałatka jest gotowa do spożycia.
Uwagi:
Proszę pamiętać: makaron zmięknie pod wpływem majonezu, dlatego nie należy go wcześniej gotować!
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 20 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 3-4 |
Kaloryczność | wysoka |
Przybliżony koszt | 15 zł |
Autor | Irvette |