Składniki:
żółty ser (20-30 dag),
3 ząbki czosnku,
oliwa,
majeranek,
sól, pieprz
Jak przyrządzić?
Ser trzemy na tarce, najlepiej na grubszych oczkach, dodajemy trochę oliwy, sporo majeranku (im więcej, tym lepiej:-), wyciskamy czosnek, dodajemy do smaku sól i pieprz. Następnie wszystko mieszamy i gotowe :-)
Potrzebne przybory:
tarka, wyciskarka do czosnku
Jak podawać?
Najlepiej podawać do kanapek albo z grzankami.
Uwagi:
Sałatka jest dosyć ostra i mocno kaloryczna, więc nie polecam jedzenia w dużych ilościach, ale jak ktoś raz spróbuje, na pewno ją pokocha :-)
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Kaloryczność | wysoka |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | Andzia |