Składniki:
panga (2 filety), szpinak rozdrobniony mrożony (pół mrożonki), ser pleśniowy (20-30 dag), pieprz cytrynowy
Jak przyrządzić?
Rozmrożone filety z pangi posypać pieprzem cytrynowym i odstawić na parę godzin (najlepiej na noc). Potem wyłożyć je do naczynia żaroodpornego i na nie potarkować ser pleśniowy (duże oczka), następnie odcisnąć szpinak i wyłożyć na ser, na koniec ponownie warstwę sera pleśniowego. Wstawić do piekarnika. Piec ok. 30 min.
Potrzebne przybory:
naczynie żaroodporne, tarka
Uwagi:
Jest to porcja na 2 osoby. Naczynie można wysmarować masłem. Ja piekłam bez. Ser jest wystarczająco tłusty. Smacznego!
Kategoria dania | Dania rybne |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Kaloryczność | średnia |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | asik |