Jacuś - Przepis

Przepis kulinarny

Składniki:

Biszkopt:
8 jaj,
30 dag cukru,
15 dag mąki,
2 łyżeczki kakao,
1 łyżeczka proszku do pieczenia (z tego upiec biszkopt, wstawić do nagrzanego piekarnika, potem obniżyć temperaturę do 180 stopni).

Masa 1:
2 batony "Jacek",
1/2 szklanki mleka,
2 łyżki kakao,
1 kostka masła,
2 żółtka,
1/2 szklanki cukru pudru.
Masa 2:
1/2 litra śmietany 36%,
2 opakowania śmietan fix,
cappuccino czekoladowe 1 szklanka,
3 łyżki cukru pudru,
3 łyżki wrzącej wody.

Jak przyrządzić?

Masa 1: rozpuścić dwa batony w mleku, wystudzić, dodać 2 żółtka, rozpuścić masło, dodać kakao i cukier puder. Połączyć.Masa 2: do cappuccino dodać 3 łyżki wrzątku i 3 łyżki cukru pudru. Wymieszać, odstawić do ostygnięcia. Ubić śmietany i wymieszać z masą cappuccino. Biszkopt podzielić na 2 części i układać: biszkopt, masa 1, biszkopt, masa 2.Można górę posypać granulowanym kakao.

Potrzebne przybory:

mikser

Uwagi:

Ciasto pyszne, wydaje się trudne, ale nie jest.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaCiasta i desery
Trudnośćśredni
Porcjedużo
Autorpoziomka

Jacuś: Podobne przepisy

Powiązane Tematy