Składniki:
Składniki:
1 wędzona makrela,
zwykła puszka fasolki czerwonej lub podobna ilość ugotowanej fasolki,
pęczek szczypiorku,
2-4 łyżki majonezu lub w wersji light jogurtu naturalnego,
pieprz, sól
Jak przyrządzić?
Mięso makreli dokładnie "wyłuskać". Do miski z obraną rybką dodać fasolkę (jeśli była z puszki, dokładnie przemyć pod bieżącą wodą i odsączyć) i ugnieść na pastę (np. za pomocą tłuczka do ziemniaków), dodając wg potrzeby majonezu (lub jogurtu). Na koniec umyty i pokrojony szczypiorek dodać, przyprawić pieprzem i solą. Nie ugniatać, ale wymieszać. Smacznego :-)
Kategoria dania | Inne dania |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Przybliżony koszt | 10 zł |
Autor | Macieias & Anetorka |