Składniki:
3 średnie kiszone ogórki,
3/4 puszki czerwonej fasoli,
1-2 ząbki czosnku (ilość w zależności od upodobania),
duża łyżka majonezu (najlepiej light)
Jak przyrządzić?
Ogórki pokroić na nieduże kostki.Fasolę opłukać i wrzucić do ogórków.Dodać czosnek i majonez. Wymieszać.
Potrzebne przybory:
nóż, deska, miska, zgniatacz do czosnku (ew. mocny widelec)
Uwagi:
Można sałatkę zrobić np. rano i będzie jak znalazł do obiadu lub jako przekąska. Można ją także zrobić zaraz przed zjedzeniem, ale lepsza, jak się "przegryzie".W zależności od upodobania można modyfikować ilość składników. Ja to zawsze robię "na oko".
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Trudność | prosty |
Kaloryczność | mało |
Przybliżony koszt | 5 zł |
Autor | Hodos |