Grzyby w kapuście

Przepis kulinarny

Składniki:

grzyby, kapusta kiszona, sól i pieprz, boczek, cebula średnia

Jak przyrządzić?

Grzyby usmażyć (naturalnie wcześniej ugotowane) z cebulką i boczkiem pokrojonym w kostkę, posolić, odrobinę popieprzyć. Jak będzie czuć aromat grzybów, dołożyć kapustę kiszoną, ale bez soku, i dusić razem. Wychodzi kapusta zasmażana z grzybami - dodatek do piwa i innego trunku, ze schabowym jak znalazł.

Jak podawać?

Na talerzach z grzankami czosnkowymi, może być ze schabowym.

Uwagi:

Ilość wszystkiego w zależności od posiadania, ale im więcej grzybów, tym lepsze.

0.00
0 głosów
Dane szczegółowe
Kategoria daniaDania wegetariańskie
Czas przygotowania30 min.
Trudnośćprosty
AutorDARK

Grzyby w kapuście: Podobne przepisy

Grzyby w kapuście: wypróbuj również

Powiązane Tematy