Składniki:
czerwona i zielona papryka, 3 piersi z kurczaka, 25 dag pieczarek, 2 średnie cebule, 2 ząbki czosnku, przyprawy
Jak przyrządzić?
Paprykę i piersi kroimy w kostkę, pieczarki w ćwiartki, zaś cebulę w "piórka". Wszystko smażymy oddzielnie po około 3-4 minuty na dużym ogniu, ciągle mieszając. Po usmażeniu można odkładać wszystko do jednej miseczki. Jeżeli będzie się przypalać, można podlać sosem sojowym, do potrawy raczej nie używamy żadnych tłuszczów. Następnie już wszystko razem wrzucamy na patelnię lub wok i mieszając, dajemy przyprawy, np. mieszankę chińską lub co kto lubi, oraz wyciskamy czosnek. Mieszamy to wszystko na dużym ogniu i gotowe.
Potrzebne przybory:
patelnia lub wok, drewniana łycha do mieszania, wyciskacz do czosnku
Jak podawać?
Z frytkami i dobrą surówką.
Kategoria dania | Dania z drobiu |
---|---|
Czas przygotowania | 15 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 4 |
Przybliżony koszt | 20 zł |
Autor | klapador |