Składniki:
puszka kukurydzy,
2 piersi kurczaka ugotowane, z grilla lub usmażone na patelni bez panierki,
5 łyżek majonezu,
natka pietruszki,
odrobina cukru (łyżeczka),
sól i pieprz do smaku
Jak przyrządzić?
Kurczaka kroimy w kostkę, dodajemy kukurydzę z puszki, majonez, posiekaną natkę pietruszki, cukier do smaku, solimy i pieprzymy według uznania.
Jak podawać?
Najlepiej smakuje zagryzana pieczywkiem zapiekanym z masełkiem czosnkowym i serem żółtym.
Uwagi:
Ilość składników możemy zmieniać według upodobań. Sałatka może wyjść nam bardziej kurczakowa albo bardziej kukurydzowa. Dla lubiących ostre smaki można też dodać przeciśnięty przez praskę czosnek. Najlepiej, jak troszkę postoi i się przegryzie.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 30 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | 2 |
Autor | katya |