Składniki:
ser żółty (twardy),
czosnek,
majonez (Kętrzyński),
pieprz biały
Jak przyrządzić?
Ser zetrzeć na tarce z małymi oczkami. Czosnek wycisnąć przez praskę, dodać do sera. Dodać pieprz i majonez. Proste.
Potrzebne przybory:
tarka, praska do czosnku, miska i łyżka do wymieszania
Jak podawać?
Normalnie - na półmisku lub w salaterce. A najlepiej schować ją na dno lodówki i wcale nie dawać gościom - zjeść na drugi dzień samemu, ha ha!
Uwagi:
Nie ukrywam - to bomba kaloryczna - ale jaka smaczna... Sałatka ta jest "niebem w gębie" dla ludzi lubiących czosnek. Jego ilość uzależniona jest właśnie od gustu konsumujących tę sałatkę.
Kategoria dania | Sałatki i dania z warzyw |
---|---|
Czas przygotowania | 10 min. |
Trudność | prosty |
Porcje | zależy, ile damy składników i jak zasmakuje gościom |
Kaloryczność | bardzo duża, ale danko jest super |
Autor | krzych69 |